“מאיפה מגיע האוכל?” – תכנית לימודים רב תחומית עבור תלמידים בחטיבת הביניים

לפעמים אנחנו אוכלים מזון טרי, ולעתים אנו אוכלים מזון שעבר תהליכי עיבוד שונים, כדי להפוך אותו לבטוח יותר לאכילה, למזין יותר או כדי להאריך את חיי המדף שלו. אך האם אנחנו מכירים ומבינים את תהליכי העיבוד המגוונים שעובר המזון שלנו? גישתנו מבוססת על הרעיון ששיתוף התלמידים בתהליך חקר ופיתוח ראייה ביקורתית והבנה לגבי תהליכים חשובים בתעשיית המזון יתרמו לקבלת החלטות מושכלת לאורך זמן.

הפרויקט מאיפה מגיע האוכל? של  EITFOOD מכניס את מדעי המזון והטכנולוגיה אל תוך כתות הלימוד והופך את התלמידים לחוקרי מזון צעירים, במטרה לגדל דור חדש של צרכנים מועצמים.

צרכנים בעלי ידע ← בחירות מודעות של מזון ← תזונה בריאה ויציבה יותר ← עתיד בטוח למערכת המזון.

דף מידע על הפרויקט

מצגת מידע לצוותי הוראה

מערך שיעור- אובדן מזון

הכל מתחיל בכתה: במסגרת הפרויקט נלמד תכנים בנושאי מזון, תזונה, בישול וקיימות, והתלמידים ילמדו כיצד להעריך באופן ביקורתי מידע על מזון ובריאות בתקשורת וברשת.

תלמידות ותלמידי חטיבת ביניים במהלך הפרויקט | יוני 2020

התלמידים יהפכו לבלשים

התלמידים יחקרו את הטכניקות והמרכיבים המשמשים לייצור המזונות שהם נוהגים לאכול. באמצעות ההנחיה שיקבלו, יאתרו התלמידים את היתרונות והאתגרים הכרוכים בייצור מזון.

פעילות מעבדה במסגרת הפרויקט

התלמידים יעוררו השראה בקרב קהילתם

התלמידים יזכו להכשרה בתחום תקשורת המדע ויהיו אחראים להפיץ לקהילות שלהם את הידע שצברו במהלך ההשתפות בפרויקט!

פעילות חקר בנושא תוויות מזון | מאי 2020

https://www.eitfood.eu/public-engagement/projects/foodscienceclass

תמונות נבחרות משיעורי קבוצות הפרויקט בשנת הלימוד תש”ף (2019-20)