bannerEN

מאיפה מגיע האוכל? – תכנית לימודים רב תחומית עבור תלמידים בחטיבת הביניים

לפעמים אנחנו אוכלים מזון טרי, ולעתים אנו אוכלים מזון שעבר תהליכי עיבוד שונים, כדי להפוך אותו לבטוח יותר לאכילה, למזין יותר או כדי להאריך את חיי המדף שלו. אך האם אנחנו מכירים ומבינים את תהליכי העיבוד המגוונים שעובר המזון שלנו? גישתנו מבוססת על הרעיון ששיתוף התלמידים בתהליך חקר ופיתוח ראייה ביקורתית והבנה לגבי תהליכים חשובים בתעשיית המזון יתרמו לקבלת החלטות מושכלת לאורך זמן.

הפרויקט מאיפה מגיע האוכל? של  EITFOOD מכניס את מדעי המזון והטכנולוגיה אל תוך כתות הלימוד והופך את התלמידים לחוקרי מזון צעירים, במטרה לגדל דור חדש של צרכנים מועצמים.

צרכנים בעלי ידע ← בחירות מודעות של מזון ← תזונה בריאה ויציבה יותר ← עתיד בטוח למערכת המזון.

לאתר הפרויקט

הכל מתחיל בכתה: במסגרת הפרויקט נלמד תכנים בנושאי מזון, תזונה, בישול וקיימות, והתלמידים ילמדו כיצד להעריך באופן ביקורתי מידע על מזון ובריאות בתקשורת וברשת

התלמידים יהפכו לבלשים: התלמידים יחקרו את הטכניקות והמרכיבים המשמשים לייצור המזונות שהם נוהגים לאכול. באמצעות ההנחיה שיקבלו, יאתרו התלמידים את היתרונות והאתגרים הכרוכים בייצור מזון.

התלמידים יעוררו השראה בקרב קהילתם: התלמידים יזכו להכשרה בתחום תקשורת המדע ויהיו אחראים להפיץ לקהילות שלהם את הידע שצברו במהלך ההשתתפות בפרויקט!

להצטרפות לפרויקט ולמידע נוסף

dalyotkeren@technion.ac.il

תמונות מהפרויקט


F1212

יולי 2020 – בני נוער המשתתפים בפרויקט ערכו (בהתנדבות) יום שלם של פעילות לכיתות א’-ג’ במסגרת קייטנה

INFOGRINFO2

דוגמאות לאינפוגרפיקה ייחודית שפותחה עבור הפרויקט בכל השפות