הנחיות למתעניינים בהצטרפות לקבוצת המחקר

מעוניינים להצטרף לקבוצת המחקר שלנו?

אנחנו מחפשים אנשים חכמים, נעימים ויצירתיים, שאוהבים אתגרים ונהנים לכתוב ולדבר על מדע. אם זיהיתם את עצמכם בתיאור הזה, זו כבר התחלה מצוינת.

ראשית, אתם מוזמנים לעיין באתר בית הספר לתארים מתקדמים של הטכניון, בו תמצאו הנחיות כלליות לגבי תנאי הקבלה לתארים אלו, ובעמוד הרלוונטי באתר הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה. תוכלו גם להתייעץ עם מזכירת לימודי תארים גבוהים בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בכל הקשור לתנאי הקבלה.

השלב הבא הוא לקרוא מאמרים של חברי הקבוצה, להכיר את הפרויקטים של הקבוצה ולחשוב על רעיונות למחקר. אם נהניתם מהקריאה והיא עוררה בכם עניין והשראה, המשיכו לשלב הבא.

הציגו את עצמכם בפני אילת באמצעות הדואר האלקטרוני. המכתב צריך לכלול:

  1. רקע ביוגרפי קצר (בהיקף של פסקה או שתיים). מהו הרקע האקדמי והתעסוקתי שלכם? ציינו את הישגיכם האקדמיים והאחרים. הציגו את מעורבותכם בפעילות חברתית וחוץ אקדמית ואת מידת התמדתכם בה. הסבירו: מדוע אתם מתעניינים בתואר גבוה בתחומי החינוך המדעי או תקשורת המדע?
  2. קובץ קורות חיים מעודכן (הכולל רשימת פרסומים, אם יש).
  3. דוגמת כתיבה אקדמית שאתם גאים בה: מאמר לכתב עת, מאמר לכנס, ואם אין – עבודה סמינריונית או מטלה דומה.
  4. דוגמת כתיבה פופולרית שאתם גאים בה: מאמר בעיתון, פוסט בבלוג, פרוזה, נאום סיום, חומרי למידה שיצרתם וכו’. על הטקסט להיות יצירה אישית שלכם, שלא נכתבה בצוות.

אילת תעיין בחומרים ששלחתם ותכתוב לכם תשובה בהקדם. אם הרקע שלכם מתאים, ולא עשיתם עדיין קורס אצלנו, אילת תבקש מכם לבצע משימת אתגר למועמדים חדשים. בחרו משימה אחת מהרשימה הבאה:

  1. בחרו מאמר שלנו שהתפרסם בכתב עת בחמש השנים האחרונות. סכמו את עיקרי המאמר, הציעו ביקורת בונה והציגו רעיון למחקר המשך (רציונל, שאלת מחקר, מערך מחקר, כלי מחקר). היקף המשימה: 1-2 עמודים, באנגלית.
  2. בחרו את אחד הפרויקטים המתנהלים בקבוצה. הציעו זווית תאורטית חדשה שעשויה להתאים לו (לדוגמה – פרוייקט הבוחן התפתחות של מיומנויות תקשורת המדע אצל מדענים, ניתן לחקור מתוך פרספקטיבה תאורטית של התפתחות מקצועית של מורים), והציעו מחקר שניתן לערוך במסגרת פרוייקט זה (רציונל, שאלת מחקר, מערך מחקר, כלי מחקר). היקף המשימה: 1-2 עמודים, באנגלית.

ואם כן, מה הלאה?

במידה ונפגשתם עם אילת והסכמתם להמשיך יחד, והטכניון אישר באופן עקרוני את קבלתכם, יהיה עליכם לכתוב הצעה מקדמית בכדי להתקבל לפקולטה. היקף ההצעה הוא 5 עמודים, לא כולל מקורות. במידת הצורך, ניתן להוסיף אליה נספח קצר. ההצעה המקדמית היא כלי להערכת ההתאמה שלכם ללימודי המאסטר או הדוקטורט ולא יותר מכך. אינכם מתחייבים לבצע את המחקר המתואר בהצעה המקדמית. למעשה, סביר להניח שהמחקר שלכם יתפתח לכיוונים אחרים בין אם תתכוונו לכך ובין אם לא.

עוד מחשבות על בחירת מנחה ונושא לדוקטורט:

פרופ’ שחר קוטינסקי – תובנות של חבר סגל כבר לא כל כך צעיר

למה לא כדאי לעשות דוקטורט? מאת פרופ’ שיזף רפאלי

https://docs.google.com/viewer?url=http%3A%2F%2Fgsb.haifa.ac.il%2F~sheizaf%2FResearchMethods%2FWhyNotPhd.doc

בטח יש לכם המון שאלות. הרגישו חופשיים לפנות לחברי הקבוצה ולהתעניין. נשמח לפגוש אתכם!

 

Ayelet Lab Members with Babies and Dog

אילת וחברי קבוצת תקשורת המדע